Συμβαίνει τώρα: Απόπειρα πραξικοπήματος στη Γκαμπόν

Συμβαίνει τώρα: Απόπειρα πραξικοπήματος στη Γκαμπόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:06 Δημιουργία 07/01/19, 09:55

O στρατός κατέλαβε τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Γκαμπόν, και αφού καταφέρθηκε ενάντια του προέδρου της χώρας Αλί Μπονγκό, ο οποίος απουσιάζει για λόγους υγείας στο Μαρόκο, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παλινόρθωσης. Την ίδια ώρα, τεθωρακισμένα έχουν κατέβει στους δρόμους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς στη Λιμπρβίλ.

Το διάγγελμα του προέδρου Μπονγκό για τη νέα χρόνια «ενέτεινε τις αμφιβολίες για το κατά πόσον ο πρόεδρος είναι σε θέση να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αξιώματός του», δήλωσε ο υπολοχαγός Κέλι Όντο Ομπιάνγκ, ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου Μετώπου των Δυνάμεων Αμύνης και Ασφαλείας της Γκαμπόν.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε νωρίτερα πως ακούγονταν πυρά στη Λιμπρβίλ.

Οι στρατιωτικοί, αφού κατέλαβαν τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση περί τις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) ανέφεραν ότι έχει σχηματιστεί ένα «Εθνικό Συμβούλιο Παλινόρθωσης».

Στη λεωφόρο όπου εδρεύει η RTG αναπτύχθηκαν περί τις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) τεθωρακισμένα που αποκλείουν την πρόσβαση και ακούγονται σφοδρά πυρά, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αν σου άρεσε κάνε