Η πρωτοχρονιάτικη επιστολή Ερντογάν στον «αγαπητό φίλο» Τραμπ

Η πρωτοχρονιάτικη επιστολή Ερντογάν στον «αγαπητό φίλο» Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:51 Δημιουργία 31/12/18, 12:49

Χαιρετισμούς για το νέο έτος έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παγκόσμιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των Προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, στην επιστολή του στον Ντόναλντ Τραμπ ο Ερντογάν περιέγραψε το 2018 ως το έτος, στο οποίο Τουρκία και ΗΠΑ ξεπέρασαν τις δυσκολίες μεταξύ των δύο χωρών και έκαναν αμοιβαία προσπάθειες για να φέρουν τις διμερείς σχέσεις στο επιθυμητό επίπεδο.

Αποκαλώντας τον Τραμπ «αγαπητό φίλο», ο Ερντογάν σημείωσε: «Πιστεύω ότι θα ενισχύσουμε τις διμερείς μας σχέσεις με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τον ειλικρινή διάλογο στα επίπεδα που απαιτεί η στρατηγική μας συνεργασία και ότι το μέλλον της συνεργασίας μας θα είναι πιο φωτεινό».

Εξέφρασε επίσης την πίστη του ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Σε άλλη επιστολή του, προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία των διμερών σχέσεων, αναφέροντας την προσδοκία του ότι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και την επόμενη χρονιά.

Ο Ερντογάν έστειλε πρωτοχρονιάτικους χαιρετισμούς και σε άλλους ηγέτες, όπως στον Μακρόν, τον Σι Τζίνπινγκ, την Τερέζα Μέι και τον Μόντι.

Αν σου άρεσε κάνε