Λάρνακα: Έκρηξη με τραυματίες σε τάνκερ

Λάρνακα: Έκρηξη με τραυματίες σε τάνκερ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:37 Δημιουργία 29/12/18, 12:03

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με εγκαύματα έχουν διακομιστεί δυο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίο που μετέφερε υγραέριο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Το τάνκερ έχει πάρει κλίση και θα καταβληθούν προσπάθειες ρυμούλκησής του στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν εκκωφαντικός. «Μετά την έκρηξη μαύροι πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή. Υπάρχουν τραυματίες και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα για να μπορέσουν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο ίδιος.

Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους σημειώθηκε έκρηξη τις πρωινές ώρες με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο φορτηγό πλοίο, που βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου, κοντά στη Κοινότητα Μαρώνι της Λάρνακας.

Στο σημείο έσπευσαν ελικόπτερο, σκάφη και ρυμουλκά, προκειμένου να βοηθήσουν τα μέλη του πληρώματος αλλά και να συνδράμουν στην ανάκτηση ελέγχου του τάνκερ, όμως ο καπετάνιος αρνήθηκε να παραχωρήσει τον έλεγχο. Tη φωτιά την έσβησαν τελικά μέλη του πληρώματος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με εγκαύματα έχουν μεταφερθεί δυο μέλη του πληρώματος του τάνκερ. Αλλα τρία μέλη από τα συνολικά 17 του πληρώματος, έχουν μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Αν σου άρεσε κάνε