Η Ρωσία διέρρευσε ονόματα δημοσιογράφων του BBC

Η Ρωσία διέρρευσε ονόματα δημοσιογράφων του BBC

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:01 Δημιουργία 27/12/18, 16:47

Διέρρευσε λίστα με ονόματα, αλλά και φωτογραφίες, δημοσιογράφων του BBC που βρίσκονται στη Ρωσία, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως αντίποινα για τις πιέσεις που ασκεί η Βρετανία στο δίκτυο Russia Today (RT).

Ο κατάλογος, που δημοσιεύθηκε αρχικά στην ανώνυμη ομάδα For Mother Russia, περιλαμβάνει τα ονόματα 44 δημοσιογράφων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Ρώσοι πολίτες, ενώ στη συνέχεια αναπαρήχθηκε με φωτογραφίες σε δεξιά εγχώρια ιστοσελίδα ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι πριν μια βδομάδα ακριβώς, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τη νομιμότητα του BBC στη Ρωσία.

Για την ακρίβεια, η ρωσική εποπτική αρχή για τα ΜΜΕ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι ενεργεί σε απάντηση της απόφασης που έλαβε η βρετανική εποπτική αρχή για τα ΜΜΕ Ofcom, η οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι το ρωσικό δίκτυο RT παραβίασε τους κανόνες για αμεροληψία στα ειδησεογραφικά προγράμματα και αυτά της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι Times δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα μία λίστα με ονόματα και φωτογραφίες οκτώ δημοσιογράφων του Sputnik στη Σκωτία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Ρώσων αξιωματούχων.







Αν σου άρεσε κάνε