Προσέβαλες τον Ερντογάν; Πρόστιμο!

Προσέβαλες τον Ερντογάν; Πρόστιμο!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:32 Δημιουργία 27/12/18, 12:13

Ακριβά θα πληρώσουν τα επικριτικά σχόλια για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο τηλεοπτικά κανάλια, καθώς η προσβολή του προέδρου θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Άγκυρας επέβαλε πρόστιμα στα τηλεοπτικά δίκτυα «Haberturk» και «Halk TV», που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, για τα προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Ερντογάν και για πολιτική ανυπακοή, όπως ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος του Συμβουλίου της τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης στο Reuters.

Τα εν λόγω σχόλια φέρεται να έγιναν από δύο ηθοποιούς, Μουτζίν Γκετζέ και Μετίν Ακπινάρ, σε talk show του «Haberturk».

Την ίδια ώρα, τρεις εκπομπές που θα έβγαιναν στον αέρα από την τηλεοπτική εκπομπή «Fox TV» δεν πρόκειται να μεταδοθούν καθώς υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των τιμών του φυσικού αερίου, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Συμβουλίου της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης. (RTUK).

Τα περιστατικά αυτά προστίθενται σε ένα μακρύ κατάλογο διώξεων και πιέσεων του Τούρκου προέδρου κατά αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων και εφημερίδων. Ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο Ερντογάν έχει ως συνέπεια η χώρα του να κατρακυλά στους παγκόσμιους δείκτες της ελευθερίας του Τύπου.


Η Τουρκία παραμένει ο χειρότερος εχθρός της ελευθερίας του Τύπου, αναφέρει σε ετήσια μελέτη η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), με τουλάχιστον 68 δημοσιογράφους να βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της αντικαθεστωτικής δράσης.

Αν σου άρεσε κάνε