Με το νέο έτος οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Με το νέο έτος οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:39 Δημιουργία 27/12/18, 10:36

Τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ξεκινούν στις αρχές Ιανουαρίου οι ΗΠΑ και Κίνα, τις πρώτες μετά τη συμφωνία εκεχειρίας 90 ημερών των Τραμπ και Σι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, η αμερικανική αντιπροσωπεία, υπό τον Αμερικανό αναπληρωτή αντιπρόσωπο Τζέφρι Γκέρις, θα ταξιδέψει στο Πεκίνο στις 7 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να διεξάγουν συνομιλίες τον επόμενο μήνα, ωστόσο δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η προγραμματιζόμενη συνάντηση έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου κάνουν πρόοδο προς την κατεύθυνση της μείωσης των εμπορικών εντάσεων.

Το Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε έναν τρίτο γύρο μείωσης δασμών, χαμηλώνοντας τους φόρους εισαγωγής σε περισσότερα από 700 προϊόντα από την 1η Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ανοίξει την κινεζική οικονομία και να μειώσει το κόστος για τους Κινέζους καταναλωτές.

Αν σου άρεσε κάνε