Παραμένει το χάος στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου

Παραμένει το χάος στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:37 Δημιουργία 20/12/18, 17:33

Ταλαιπωρίας συνέχεια για πάνω από 100.000 επιβάτες στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, καθώς ένα δεύτερο drone εμφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί πότε θα επαναληφθούν οι πτήσεις, ανακοίνωσε ο διευθυντής λειτουργίας του αεροδρομίου.

«Προφανώς, στόχος μας είναι να ξανανοίξουμε, αλλά μόνο όταν κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια», είπε ο Κρις Γούντρουφ μιλώντας στο BBC. «Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούμε και δεν μπορώ να σας πω τι ώρα θα ξανανοίξουμε», πρόσθεσε.

Το διεθνές αεροδρόμιο, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βρετανία, έκλεισε από το βράδυ της Τετάρτης, όταν θεάθηκαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να πετούν στην περιοχή, μια ενέργεια την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν «σκόπιμη». Ως αποτέλεσμα, έχει προκληθεί χάρος καθώς 110.000 επιβάτες επρόκειτο να αναχωρήσουν ή να φτάσουν στο αεροδρόμιο αυτό σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στα γκισέ των πληροφοριών οι επιβάτες σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων. Άλλοι διαμαρτύρονται επειδή αναγκάστηκαν να μείνουν καθηλωμένοι για πολλές ώρες μέσα στο αεροπλάνο τους.

Αν σου άρεσε κάνε