Credit Suisse: Βγάλτε τα assets από τη Βρετανία

Credit Suisse: Βγάλτε τα assets από τη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:31 Δημιουργία 18/12/18, 11:29

Οι διαχειριστές πλούτου της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse φέρονται να συμβουλεύουν τους πλούσιους πελάτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των περιουσιακών τους στοιχείων εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με το Brexit, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι FT μετέδωσαν πως πελάτες με καθαρή αξία τουλάχιστον 30 εκατ. δολαρίων συμβουλεύθηκαν ότι ίσως θελήσουν να «επιταχύνουν» τα σχέδια μεταφοράς των επενδύσεών τους εκτός Λονδίνου, πριν την επερχόμενη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Χθες η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε πως σκοπεύει η ψηφοφορία επί τους σχεδίου της για το Brexit να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά την 14η Ιανουαρίου, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Μέι, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο η Βουλή να περιμένει άλλον ένα μήνα για να ψηφίσει επί της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο οι FΤ είχαν γράψει πως πολυεκατομμυριούχοι επενδυτές ήδη έσπευδαν στην Ελβετία και αλλού για να ανοίξουν λογαριασμούς ενώ παράλληλα προετοιμάζονταν να μεταναστεύσουν προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός «φόρου στους πλούσιους», στην περίπτωση που αναλάβει την εξουσία ο ηγέτης των Εργατικών, κ. Κόρμπιν.

Αν σου άρεσε κάνε