Αμήχανη η Μέι για το Brexit, μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Αμήχανη η Μέι για το Brexit, μετά τη Σύνοδο Κορυφής

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:09 Δημιουργία 14/12/18, 15:25

Την αμήχανη στάση της αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, οι οποίες δεν άλλαξαν τη στάση των Βρυξελλών απέναντι στη Βρετανία, επιβεβαίωσε η Τερέζα Μέι, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η συντηρητική πρωθυπουργός δήλωσε πως «οι συζητήσεις με την ΕΕ θα συνεχιστούν, καθώς υπάρχουν σημεία της συμφωνίας που χρειάζονται διευκρινήσεις», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως οι «Ευρωπαίοι ηγέτες τόνισαν πως θέλουν μια στενή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο στο θέμα του εμπορίου και μετά από το Brexit».

«Διαπραγματεύσεις σαν και αυτήν είναι πάντοτε δύσκολες, υπάρχουν πάντα δύσκολες στιγμές και καθώς πλησιάζει κανείς προς το τέλος, τότε μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολες» υπογράμμισε.

Σχετικά με το πότε θα ψηφιστεί η συμφωνία με την ΕΕ στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο, η κ. Μέι ανέφερε πως «θα το ψηφίσουμε πριν από τις 21 Ιανουαρίου».

Σημείωσε ότι η ΕΕ δεσμεύεται να προχωρήσει γρήγορα τις συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση Βρετανίας-Ε.Ε. για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει «σκληρό σύνορο» στην Ιρλανδία ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και έτσι δεν θα χρειαστεί η δικλείδα ασφαλείας (backstop). Αν αυτό ενεργοποιηθεί θα γίνει μόνο προσωρινά.

Αν σου άρεσε κάνε