Η Ιταλία «πατάει» πάνω στην παροχολογία του Μακρόν

Η Ιταλία «πατάει» πάνω στην παροχολογία του Μακρόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:54 Δημιουργία 11/12/18, 16:12

Ακόμα ένα «πονοκέφαλο» αναφορικά με την κόντρα της Κομισιόν με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019 έρχεται να προσθέσει το χθεσινό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που προανήγγειλε παροχές στα «κίτρινα γιλέκα».

Σχολιάζοντας τα όσα υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην Ιταλία, Λούτζι Ντι Μάιο, τόνισε πως δεν μπορούν να ισχύουν διαφορετικά σταθμά τις δαπάνες του κάθε κράτους της ΕΕ.

«Η Γαλλία, σε περίπτωση που ισχύουν οι ίδιοι δημοσιονομικοί κανόνες για όλες τις χώρας, ρισκάρει να ξεπεράσει το όριο που έχει θέσει η ΕΕ. Πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το ΑΕΠ για τη Γαλλία όπως και για την Ιταλία» ανέφερε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Ακόμα, σχολάζοντας τις συζητήσεις μεταξύ της Ρώμης και της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό, ο Ντι Μάιο δήλωσε ότι «σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν ακολουθήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τότε θα προκύψουν αναταραχές όπως αυτές στη Γαλλία».

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε μια μυωπική αυστηρή δημοσιονομική πολιτική η οποία θέλει να καταπολεμήσει την οικονομική αστάθεια, με μέτρα τα οποία τελικά την ευνοούν. Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στην μείωση και στην από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων».

«Θα γίνει διάλογος βάσει των αριθμών, γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας ανταποκρίνεται σε ανάγκες της χώρας, αλλά εντός των ευρωπαϊκών ορίων», συμπλήρωσε.

Ο Κόντε κατέληξε τονίζοντας ότι «τις τελευταίες εβδομάδες δεν κλείσαμε ποτέ τις διόδους διαλόγου. Εργάσθηκα για να μειωθούν οι αποστάσεις και για να εξηγήσω, σε κάθε ευκαιρία, ότι ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από συνοχή και θα έχει θετικές επιπτώσεις».

Αν σου άρεσε κάνε