Brexit: Ήττα από τα αποδυτήρια για την Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων

Brexit: Ήττα από τα αποδυτήρια για την Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:24 Δημιουργία 04/12/18, 19:01

Ακόμα ένα πλήγμα στο σχέδιο της για το Brexit δέχθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, καθώς το απόγευμα της Τρίτης η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε πως η κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στο κοινοβούλιο της χώρας για το νομικό πλαίσιο του σχεδίου αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σχετική ψηφοφορία 311 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της πρότασης και 293 κατά, καλώντας άμεσα την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το νομικό σχέδιο της συμφωνίας για το Brexit.

Το αίτημα για τη σχετική συζήτηση υπέβαλε το Εργατικό Κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα και υπερψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης, καθώς και από το βορειοϊρλανδικό DUP, που στηρίζει με ψήφο ανοχής την κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μέι υποστήριζε ότι η δημοσιοποίηση μιας σύνοψης του νομικού συμβουλευτικού κειμένου ήταν αρκετή και το υπόλοιπο θα έπρεπε να μείνει απόρρητο.

Το τελικό και πλήρες κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, Τετάρτη.

Σημειώνεται πως η σημερινή εξέλιξη έρχεται καθώς σήμερα ξεκίνησε στη Βουλή των Κοινοτήτων η διαδικασία για τη συμφωνία με την ΕΕ που αναμένεται -βάσει προγράμματος- να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία στις 11 Δεκεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε