Φεύγουν τα «σύννεφα» πάνω από τις σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών;

Φεύγουν τα «σύννεφα» πάνω από τις σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:42 Δημιουργία 04/12/18, 13:15

Φεύγουν σιγά σιγά τα «σύννεφα» πάνω από τις σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών, αφότου καταγράφονται σημάδια συμβιβασμού, τα οποία ενδεχομένως και να οδηγήσουν σε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επίτροπο οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της συνόδου της G 20 του Μπουένος 'Αιρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, οι αλλαγές στον προϋπολογισμό πρέπει να γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορέσει να σταλεί και ένα καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές.

Ο υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζανκάρλο Τζορτζέτι άφησε να διαρρεύσει ότι «ο προϋπολογισμός πρέπει να αλλάξει με μέτρο, όσο ακριβώς χρειάζεται». Σε αυτή την διαπίστωση, συμφωνούν πλέον και οι αρχηγοί της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, ο Κόντε τόνισε ότι «στην φάση αυτή δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τους δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Σαλβίνι και Ντι Μάιο», ενώ σύμφωνα με τον Σαλβίνι «το 2% του ελλείμματος είναι μόνον ένας αριθμός και αυτό που ενδιαφέρει την ιταλική κυβέρνηση είναι η ουσία».

Αν σου άρεσε κάνε