Θάνατος 80χρονης από τα επεισόδια με τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία

Θάνατος 80χρονης από τα επεισόδια με τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:46 Δημιουργία 03/12/18, 16:42

Μια 80χρονη από τη Μασσαλία της Γαλλίας άφησε χθες την τελευταία της πνοή μετά από επεισόδια μεταξύ των «κίτρινων γιλέκων» και της αστυνομίας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στη γαλλική πόλη.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο μέσα σε διάστημα 4 εβδομάδων που χάνει τη ζωή τους από τις συγκεκριμένες συγκρούσεις, καθώς μια γυναίκα είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο προ ενός μήνας σε παρόμοια διαδήλωση.

Η 80χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τιμόν και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κονσεπσιόν, χειρουργήθηκε αλλά πέθανε «από χειρουργικό σοκ», δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ξαβιέ Ταραμπέ.

«Βρέθηκαν πάνω της θραύσματα δακρυγόνων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. «Όμως, στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στον τραυματισμό και στον θάνατο», διευκρίνισε ο Ταραμπέ. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία.

Η ηλικιωμένη, που είχε γεννηθεί τον Ιούλιο του 1938 και ήταν αλγερινής εθνικότητας, βρισκόταν στο σπίτι της, κλείνοντας τα παράθυρα του διαμερίσματός της, στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου κοντά στην Κανεμπιέρ, όταν ένα βλήμα τη χτύπησε στο πρόσωπο, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

Σημειώνεται πως βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες βράδυ στο Παλιό Λιμάνι της πόλης, και στη συνέχεια στην Κανεμπιέρ, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις στην πόλη, έπειτα από κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων», της CGT αλλά και μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την κατάρρευση δύο κτιρίων στις αρχές Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Αν σου άρεσε κάνε