Σκέψεις για αλλαγές στον ΠΟΕ από τους G20

Σκέψεις για αλλαγές στον ΠΟΕ από τους G20

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:39 Δημιουργία 01/12/18, 15:35

TAGS

Στην πρόθεση για αλλαγές στη δομή και του λειτουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουν κατασταλάξει οι ηγέτες των G20, όπως προκύπτει από το προσχέδιο της συμφωνίας που αναμένεται να δημοσιευτεί μετά από το πέρας των διήμερων εργασιών στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής σήμερα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το Reuters, η ρητορική στο προσχέδιο της διακήρυξης για ζητήματα όπως η μετανάστευση θα κρατηθεί σε ένα ήπιο επίπεδο, ενώ σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή θα είναι πιο αυστηρή.

Το προσχέδιο της διακήρυξης πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20.

Στο μεταξύ, πρωινό γεύμα εργασίας είχαν το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον Αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αρχικά είχε προγραμματιστεί για χθες, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης της καγκελαρίου στην Αργεντινή.

Εξάλλου, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρότρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να αποφύγει μία αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς συμφωνία.

Αν σου άρεσε κάνε