Ξεπέρασαν τους 100 οι συλληφθέντες στο Παρίσι

Ξεπέρασαν τους 100 οι συλληφθέντες στο Παρίσι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:08 Δημιουργία 01/12/18, 13:31

Ξεπέρασαν τις 100 οι συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία του Παρισιού μετά από τις νέες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των πολιτικών του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με αιχμή την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 65 άτομα, μεταξύ των οποίων και 11 αστυνομικοί.

Όπως μεταφέρουν τα γαλλικά media, η αστυνομία έκανε έλεγχο στοιχείων, αλλά και τσαντών που είχαν οι διαδηλωτές, καθώς έφταναν στην περιοχή των διαδηλώσεων.

Φορώντας κίτρινα γιλέκα, οι διαδηλωτές έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους από τις 17 Νοεμβρίου κλείνοντας εθνικές οδούς σε όλη τη γαλλική επικράτεια, είτε βάζοντας φωτιά σε οδοφράγματα, είτε τοποθετώντας βαριά οχήματα. Κατά περιπτώσεις, εμποδίζουν ακόμη και την πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα ή εργοστάσια.

Οι πωλητές λιανικής προειδοποιούν ότι η συνέχεια των διαδηλώσεων θα έχει ενδεχομένως επιπτώσεις στη χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν δείχνει μέχρι στιγμής καμία πρόθεση να υπαναχωρήσει στους φόρους που επέβαλε πέρσι η γαλλική κυβέρνηση σε ντίζελ και βενζίνη, με την προοπτική οι πολίτες να στραφούν σε πιο καθαρές μορφές μεταφοράς.

Αν σου άρεσε κάνε