«Πυροσβεστικές» δηλώσεις Μοσκοβισί για Ιταλία

«Πυροσβεστικές» δηλώσεις Μοσκοβισί για Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:54 Δημιουργία 28/11/18, 10:39

Με νέες καθησυχαστικές δηλώσεις επανέρχεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος μετά τη χθεσινή καθίζηση των ευρωαγορών, την ίδια ώρα που η Ιταλία φαίνεται να υιοθετεί πιο διαλλακτική στάση για τον προϋπολογισμό της.

«Εξακολουθούμε να τείνουμε το χέρι», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη τύπου που παρέδωσε στο Παρίσι, αναγνωρίζοντας ότι η κόντρα Ρώμης-Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό και η παρατεταμένη αβεβαιότητα αποτελεί ένα από τα «βαρίδια» της ΕΕ και τροχοπέδη της ανάπτυξης, μαζί με το Brexit και τον εμπορικό πόλεμο.

«Η Επιτροπή είναι ανοιχτή στον διάλογο επειδή οφείλουμε να βρούμε μια λύση εντός κοινού πλαισίου. Και αυτό το κοινό πλαίσιο είναι η ευρωζώνη, της οποίας οι κανόνες δεν είναι ούτε άτεγκτοι, ούτε χαζοί. Έχουν ευελιξία», συμπλήρωσε

Ωστόσο, στη συνέντευξη τύπου, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι «οι αλλαγές στον προϋπολογισμό είναι δυνατές και είναι απαραίτητες».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Μοσκοβισί ήρθαν μια μέρα μετά την αλλαγή στάσης της Ρώμης, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος είπε τη Δευτέρα ότι είναι ανοιχτός σε ένα λιγότερο υψηλό έλλειμμα στο σχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε