Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία στο Λονδίνο για το Brexit

Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία στο Λονδίνο για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:58 Δημιουργία 26/11/18, 19:56

Το πρώτο 10μερο του Δεκεμβρίου θα είναι το πλέον κρίσιμο για το μέλλον της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά και από τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που γνωστοποίησαν σήμερα οι συνεργάτες της συντηρητικής πρωθυπουργού, η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει για το αν θα στηρίξει τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού για το Brexit, στις 11 Δεκεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα, το οποίο παρουσιάζεται σε γράμμα που έστειλε στους βουλευτές ο Τζούλιαν Σμιθ, υπεύθυνος των Τόρις για την κομματική πειθαρχία, αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα διαβουλευθεί επί πέντε ημέρες για το ζήτημα, με τη σχετική συζήτηση να αρχίζει από τις 4 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, η κ. Μέι σημείωσε ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα αποφασίσει «αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού».

Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, επιμένοντας πως πρόκειται για την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Προειδοποίησε, δε, πως ουδείς γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί, αν η συμφωνία δεν εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για «περισσότερη διαίρεση και αβεβαιότητα, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στη μέρα, εκπρόσωπος Τύπου της κ. Μέι σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως «η συντηρητική πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους επιχειρήσεων προκειμένου να τους εξηγήσει τη συμφωνία που επετεύχθη με την ΕΕ κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ακόμα, δήλωσε πως «το υπουργικό συμβούλιο είναι προετοιμασμένο για το σενάριο μη συμφωνίας με την ΕΕ. Υπάρχει αποδοχή για το ότι θα συνεχίσουμε με το κείμενο της συμφωνίας που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση».

Συμπλήρωσε πως η συμφωνία της Μέι «είναι το καλύτερο κείμενο συμφωνίας που έχουμε», ενώ ξεκαθάρισε πως οι εναλλακτικές στη συμφωνία της Μέι είναι το no deal ή ακόμα και η ακύρωση του Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε