Παρελθόν... «αμαρτωλό» από τη Nissan ο Carlos Ghosn

Παρελθόν... «αμαρτωλό» από τη Nissan ο Carlos Ghosn

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:54 Δημιουργία 22/11/18, 14:47

Παρελθόν από τη Nissan αποτελεί πια ο Carlos Ghosn, μετά τα αποκαλυπτήρια ότι ως πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας προχωρούσε σε... εσωτερικό δανεισμό, ικανοποιώντας τα λούσα του.

Η απόφαση για την απομάκρυνσή του ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιαπωνικού δικτύου ΝΗΚ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Ο Ghosn, το διευθυντικό στέλεχος και εκπρόσωπος της εταιρείας Greg Kelly κατηγορούνται για οικονομική κακοδιαχείριση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος είναι αντιμέτωπος με την ποινή της 10ετούς φυλάκισης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τη Δευτέρα από εισαγγελείς με κατηγορίες για εμφάνιση χαμηλότερων απολαβών του Ghosn κατά περίπου 44 εκατ. δολαρίων, κατά τη διάρκεια μίας περιόδου πέντε ετών.

Η σημερινή συνεδρίαση έρχεται μετά από τη συνεδρίαση της Renault, μέλους της συμμαχίας των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών (Nissan, Renault, Mistsubishi). Ο Ghosn είναι επίσης προεδρος και CEO της Renault.

H γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τοποθέτησε τον Thierry Bollore, το νούμερο 2 της, ως αναπληρωτή CEO σε προσωρινή βάση.

Η Mitsubishi Motors θα έχει συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα. Ο Ghosn είναι πρόεδρος και σε αυτή. Αναμένεται ότι θα αποφασιστεί να απομακρυνθεί και από αυτή τη θέση.

Αν σου άρεσε κάνε