Να μην δραματοποιούμε την κατάσταση, λέει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Να μην δραματοποιούμε την κατάσταση, λέει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:17 Δημιουργία 21/11/18, 17:03

Με μια στρατηγική «άμυνας» προσπαθεί η ιταλική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις «καμπάνες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό του 2019, έπειτα και από τις σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν που ξεκινά τη διαδικασία κυρώσεων προς τη Ρώμη για το υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης πως η ΕΕ υπερβάλει στις προβλέψεις της για τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι «η δραματοποίηση της κατάστασης μεταξύ της ΕΕ και της Ιταλίας βλάπτει τόσο την οικονομία της χώρας όσο και την Ευρωζώνη».

Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως «τα δημόσια οικονομικά μας είναι υπό έλεγχο και τις πολιτικές μας αναμένουμε πως το ύψος του δημοσίου χρέους θα υποχωρήσει».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε πως «εμείς και η ΕΕ θέλουμε το ίδιο πράγμα: Να μειώσουμε το χρέος της Ιταλίας.

Η ΕΕ θα καταλάβει ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έχουμε επιλέξει τη μόνη μέθοδο που λειτουργεί: Να βοηθήσουμε τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους», έγραψε ο Ντι Μάιο σε ανάρτηση του στο Facebook.

Σημειώνεται πως οι αψιμαχίες μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών δεν φαίνεται να οδεύουν προς αποκλιμάκωση και η προσοχή στρέφεται στη συνάντηση που θα έχουν το Σάββατο στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε το ερχόμενο Σάββατο, 24 Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε