H Nissan, ο Ghosn και τα δαπανηρά... λούσα του

H Nissan, ο Ghosn και τα δαπανηρά... λούσα του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:41 Δημιουργία 20/11/18, 10:35

Στο... «φως» ήρθαν οι «αμαρτωλές» δραστηριότητες του προέδρου της Nissan, «βυθίζοντας» τη μετοχή της εταιρείας και προκαλώντας ισχυρούς «τριγμούς» στα διεθνή χρηματιστήρια.

Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ο Carlos Ghosn δαπάνησε «τεράστια ποσά» από την εταιρεία για τα... λούσα του. Έχει κατοικίες σε τέσσερις πόλεις παγκοσμίως, χωρίς να δικαιολογούνται επιχειρηματικά οι κινήσεις του, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Η «γιγαντιαία» αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρός της είχε χρησιμοποιήσει χρήματα της εταιρείας για προσωπική χρήση, ενώ άμεσα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνσή του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εισαγγελείς του Τόκιο επιβεβαίωσαν χθες ότι ο Ghosn, καθώς και το διευθυντικό στέλεχος Greg Kelly, συνελήφθη με την κατηγορία ότι δεν δήλωσε περίπου 5 δισ. γεν ($44 εκατ.) στο εισόδημα του, στις εκθέσεις της εταιρείας που υπέβαλε κατά τη διάρκεια πέντε ετών, ξεκινώντας από το 2011.

Οι εισαγγελείς, όπως και ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa δεν έδωσαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες.

Κάποια στοιχεία, ωστόσο, διέρρευσαν μέσω των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης:

-Η Nissan πλήρωσε «τεράστια ποσά» για σπίτια του Ghosn εκτός Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ΝΗΚ

-Οι κατοικίες στο Ρίο ντε Τζανέριο, τη Βηρυττό, το Παρίσι και το Άμστερνταμ δεν αιτιολογούνται επιχειρηματικά και ο Ghosn δεν πλήρωνε τουλάχιστον κάποιο κομμάτι από το ενοίκιο, σύμφωνα επίσης με το ΝΗΚ.

-Κάποια χρήματα που προορίζονταν για επενδύσεις τα δαπάνησε για αγορές real estate για τον εαυτό του, σύμφωνα με το Νikkei.

Αν σου άρεσε κάνε