Δεν κάνει πίσω η Ιταλία για τον προϋπολογισμό

Δεν κάνει πίσω η Ιταλία για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:22 Δημιουργία 19/11/18, 17:14

Νέο μήνυμα για το ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη διαμάχη που έχει ξεκινήσει με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της Ρώμης το 2019 έστειλε τη Δευτέρα ο Τζοβάνι Τρία, μετά από την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «τα σχέδια μας δεν αλλάζουν», με τον Τρία να επαναφέρει το παράδειγμα της Γαλλίας και τους αποκλίνοντες στόχους που είχε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια.

«Η Ιταλία αποφάσισε να καταθέσει ένα προϋπολογισμό που είναι νομισματικά επεκτατικός» είπε ο Τρία, για να προσθέσει πως «τα τελευταία χρόνια, η Γαλλία είχε υψηλότερο έλλειμμα από την Ιταλία». Ακόμα, συμπλήρωσε ότι «το χρέος της Ιταλίας έχει μεγαλώσει λιγότερο από αυτό της Γαλλίας και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψιν».

Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ σχολίασε και τις αυξήσεις στις επιδόσεις των κρατικών ομολόγων, λέγοντας πως «ελπίζω ότι οι αποδόσεις θα αποκλιμακωθούν μόλις γίνει αντιληπτό πως το όριο του 2,4% για το έλλειμμα που έχουμε θέσει είναι το ανώτατο "ταβάνι" και όχι αυτό που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε». Επίσης, υπογράμμισε πως «η απόδοση του spread δεν επηρεάζει καθόλου τις κινήσεις μας για το στόχο του ελλείμματος».

Αν σου άρεσε κάνε