Με την πλάτη στον τοίχο η Μέι στον απόηχο της συμφωνίας για το Brexit

Με την πλάτη στον τοίχο η Μέι στον απόηχο της συμφωνίας για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:57 Δημιουργία 19/11/18, 10:54

Με την πλάτη στον τοίχο είναι η Τερέζα Μέι εν μέσω σοβαρής πολιτικής κρίσης, που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, στον απόηχο της συμφωνίας για το Brexit με την ΕΕ.

Πληροφορίες της εφημερίδας The Sun αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπολείπονται έξι επιστολές για να καταστεί δυνατή η έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή μιας πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού.

Συνολικά 42 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι έχουν βεβαιώσει ότι υπέβαλαν επιστολές για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού, έναντι των 48 που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, προσθέτει η Sun.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι 25 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν δηλώσει δημοσίως ότι υπέβαλαν τις επιστολές αυτές, ενώ άλλοι 17 έχουν δηλώσει εμπιστευτικά ότι έχουν αποστείλει τις επιστολές αυτές στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο οποίος συγκεντρώνει ανώνυμα τα ονόματα αυτών που έχουν υποβάλει επιστολές, βάσει του ρόλου του ως πρόεδρος της "Επιτροπής 1922" των Συντηρητικών.

Η Τερέζα Μέι απειλείται με την κατάθεση πρότασης μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος. Αυτή μπορεί να κατατεθεί εάν ζητηθεί από το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις- δηλαδή από 48 βουλευτές.

Αν σου άρεσε κάνε