Με Italexit απειλεί το κόμμα του Σαλβίνι την Κομισιόν

Με Italexit απειλεί το κόμμα του Σαλβίνι την Κομισιόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:29 Δημιουργία 15/11/18, 16:20

Νέο «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό του 2019 βάζει το ακροδεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι την Πέμπτη, την ώρα που παραμένουν στο «αέρα» οι συζητήσεις μεταξύ των Βρυξελλών και της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Σαλβίνι και στέλεχος της Λέγκας, Κλαούντιο Μπόργκι εμφανίστηκε εκ νέου λάβρος κατά της Κομισιόν, λέγοντας πως «η Επιτροπή «μαγείρεψε» τους αριθμούς που χρησιμοποίησε να για να ακυρώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έστειλε η Ιταλία.

Μιλώντας στη La Stampa, ο ίδιος προσκάλεσε την ΕΕ για να επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του, ενώ τόνισε πως «σε περίπτωση που η Λέγκα κερδίσει την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές, τότε η Ιταλία θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται την ώρα που ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ζητά συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα μεταβώ στις Βρυξέλλες, όχι για να συζητήσω τι είδους κυρώσεις θα επιβληθούν, αλλά με αίτημα να μην επιβληθούν κυρώσεις», δήλωσε ο Κόντε από το Αμπού Ντάμπι, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα βασικά σημεία του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 δεν θα αλλάξουν, αλλά τόνισε ότι προσβλέπει σε ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.

Σύμφωνα με πηγές στην ιταλική κυβέρνηση, η συνάντηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις Βρυξέλλες.

Αν σου άρεσε κάνε