Ρώμη προς Κομισιόν: «Απαραβίαστος όρος» ο στόχος 2,4% του ελλείμματος

Ρώμη προς Κομισιόν: «Απαραβίαστος όρος» ο στόχος 2,4% του ελλείμματος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:18 Δημιουργία 14/11/18, 14:15

Ως «απαραβίαστο όρο» χαρακτηρίζει η Ρώμη το στόχο 2,4% του ελλείμματος, τον οποίο και διατήρησε αμετάβλητο στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019 που επανακατάθεσε μόλις χθες, αψηφώντας τις απειλές της Κομισιόν περί κυρώσεων.

Με επιστολή του προς την Κομισιόν, ο Τζοβάνι Τρία ζητεί ευελιξία για «γεγονότα εξαιρετικού χαρακτήρα», όπως μεταξύ άλλων η κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα και οι συνέπειες των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στην ίδια επιστολή, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για «απαραβίαστο όρο», αναφερόμενος στο στόχο του 2,4%.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τους προϋπολογισμούς των τριών προσεχών ετών βαρύνουν «εξαιρετικού χαρακτήρα δαπάνες» που αντιστοιχούν στο 0,2% του ΑΕΠ, εξαιτίας των συνεπειών των εξαιρετικά ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την χώρα στο τέλος του Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου, αλλά και των συνεπειών από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στην Γένοβα

Όπως τονίζει ο Τρία, ο ιταλικός προϋπολογισμός αφιερώνει ένα δισ. ευρώ το 2019, για τη διασφάλιση και τη συντήρηση των υποδομών του οδικού δικτύου, ανάμεσά τους των γεφυρών, των αυτοκινητοδρόμων και των τούνελ.

Υπενθυμίζεται πως στο προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2019, που κατέθεσε εκ νέου χθες Τρίτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ρώμη επιμένει στις προβλέψεις της για ρυθμούς ανάπτυξης 1,5% και στον στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ.

Αν σου άρεσε κάνε