Προειδοποιήσεις από τον Σολτς στην Ιταλία για το χρέος

Προειδοποιήσεις από τον Σολτς στην Ιταλία για το χρέος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:53 Δημιουργία 13/11/18, 15:26

Την ανάγκη ώστε η Ιταλία να προχωρήσει στη μείωση του δημοσίου χρέους της υπογράμμισε την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Όπως τόνισε, «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ιταλική οικονομία είναι το υπάρχον δημόσιο χρέος της, που πρέπει να μειωθεί σημαντικά».

Σε ομιλία που έδωσε σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σολτς έφερε σαν παράδειγμα το σύστημα που έχουν οι ΗΠΑ για την εξισορρόπηση του κόστους της ανεργίας και της υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ πολιτειών, ως ένα μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ευρώπη και στη Γερμανία.

«Δεν υπάρχουν αρκετά εργαλεία οικονομικής σταθεροποίησης στην οικονομική μας ένωση σαν και αυτά που υπάρχουν αλλού και πρέπει να τα δημιουργήσουμε» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters..

«Μεταξύ των πολιτειών στις ΗΠΑ υπάρχει ένα ταμείο αναπροσαρμογής για την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση, το οποίο δεν λειτουργεί σαν σύστημα δημοσιονομικών μεταφορών αλλά σαν σύστημα ασφάλισης πιστώσεων, αυτό θα βοηθούσε την Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε