Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 31 ανθρώπινες ζωές έχουν «καταπιεί» οι φονικές φλόγες

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 31 ανθρώπινες ζωές έχουν «καταπιεί» οι φονικές φλόγες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:18 Δημιουργία 12/11/18, 09:15

Τουλάχιστον 31 ανθρώπινες ζωές έχουν «καταπιεί» οι φονικές φλόγες στην Καλιφόρνια, μετά τον εντοπισμό άλλων έξι πτωμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές, πέντε πτώματα βρέθηκαν μέσα σε καμένα σπίτια. Ο έκτος νεκρός εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο στη βόρεια Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον Κόρι Χόνι, τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, αγνοούνται ακόμη περίπου 228 άνθρωποι, ενώ έχουν εντοπιστεί σώοι 137.

Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους. Στο νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς, που απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι καταγγέλθηκαν λεηλασίες σε πυρόπληκτες περιοχές στη νότια Καλιφόρνια και ότι έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

Οι θερμοί, ξηροί άνεμοι, που αναμένεται να συνεχιστούν έως τουλάχιστον την Τρίτη, ενίσχυσαν τις φλόγες και ώθησαν τις αρχές να πολλαπλασιάσουν τις εντολές προς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έχουν περάσει πάνω από 210 ημέρες αφότου σημειώθηκε βροχόπτωση 2,5 εκατοστών στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν ήταν πολύ εύκολο να εξαπλωθούν στην ξηρή βλάστηση, εξήγησαν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Αν σου άρεσε κάνε