Ντι Μάιο: «Μαχαίρι» σε 200 «άχρηστους» νόμους για να βγει ο στόχος του ελλείμματος

Ντι Μάιο: «Μαχαίρι» σε 200 «άχρηστους» νόμους για να βγει ο στόχος του ελλείμματος

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:51 Δημιουργία 09/11/18, 12:48

Ενώ αδειάζει η κλεψύδρα για την επανακατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019 από τη Ρώμη, αφότου η Κομισιόν της επέστρεψε το αρχικό κείμενο, ως απαράδεκτο, δίνοντάς της διορία δύο εβδομάδων υπό τη μορφή τελεσίγραφου για να συντάξει νέο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας δηλώνει ότι ο στόχος του ελλείμματος θα επιτευχθεί με πρόσθετες περικοπές δαπανών, επισημαίνοντας πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σε ξένους ανταποκριτές, ο Ντι Μάιο είπε ότι το κόμμα του έχει αντιστρέψει την προηγούμενη στάση του κατά της ευρωζώνης, επειδή η μεταβαλλόμενη ισορροπία στην Ευρώπη σημαίνει ότι η Ιταλία σήμερα «έχει φωνή».

Ο ίδιος σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει 200 «άχρηστους» νόμους και αυτές οι περικοπές στη γραφειοκρατία θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση στις κρατικές δαπάνες.

Όπως είπε, δεν πιστεύει ότι η ΕΕ θα επιβάλλει πρόστιμα στην Ιταλία, εκτιμώντας πως ο διάλογος με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Οι ευρωεκλογές θα φέρουν αλλαγές στην Ευρώπη, είπε, ενώ αναμένει ότι τα ιταλικά yields θα υποχωρήσουν μετά τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του βασικού εισοδήματος.

Αν σου άρεσε κάνε