Τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Μελβούρνης

Τρομοκρατικό χτύπημα η επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της Μελβούρνης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:42 Δημιουργία 09/11/18, 12:37

Για τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι Αρχές της Αυστραλίας, ερευνώντας την επίθεση με μαχαίρι ενός άγνωστου άντρα, που βρισκόταν σε κατάσταση παροξυσμού, κατά περαστικών σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων ο ένας πέθανε ακαριαία.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας της Βικτώριας δεν έκαναν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, εντούτοις πλέον οι Αρχές βλέπουν ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δείχνει να είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Πιστεύουμε ότι έχουν ταυτοποιήσει τον δράση και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκειται για άτομο γνωστό στην αστυνομία, κυρίως μέσω των συγγενών του που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά καιρούς. Το όνομά του ήταν γνωστό τόσο στην Αστυνομία της Βικτώριας όσο και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταξίαρχος Γκράχαμ Άστον.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη είναι γνωστά στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το όνομά τους έχει εμφανιστεί σε πολλές έρευνες. Επιπλέον, και ο ίδιος είχε ποινικό μητρώο, αφού είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, που νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών στο στήθος κατά την σύλληψή του, πέθανε πριν από λίγη ώρα, πρόσθεσε ο Άστον.

Αν σου άρεσε κάνε