«Μαστίγιο και καρότο» από τον Τραμπ στους Δημοκρατικούς

«Μαστίγιο και καρότο» από τον Τραμπ στους Δημοκρατικούς

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:08 Δημιουργία 07/11/18, 19:49

Μήνυμα προς τους Δημοκρατικούς για τη δημιουργία ενός μετώπου συνεννόησης μαζί του σε σειρά πολιτικών στις ΗΠΑ έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ντόναλτ Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, που ανέδειξαν πρώτη δύναμη στη Βουλή των Αντιπροσώπων τους Δημοκρατικούς.

Ο ίδιος τόνισε πως έχει πολλά κοινά με τους Δημοκρατικούς σε ζητήματα όπως οι υποδομές και η υγεία, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν στην άμυνα, στην προστασία των συνόρων και στην περιβαλλοντική πολιτική.

Ο κ. Τραμπ άφησε και αιχμές κατά Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων που ηττήθηκαν στις εκλογές, λέγοντας πως η αποτυχία τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ελπίζει να συνεργαστεί με το Κογκρέσο ώστε να λάβει χρηματοδότηση για να κατασκευάσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. «Χρειαζόμαστε τα χρήματα για να χτίσουμε το τείχος, ολόκληρο το τείχος, όχι μόνο μερικά μέρη του».

Και πάλι υποψήφιος με τον Πενς

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε να είναι ξανά υποψήφιος μαζί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Για τη Ρωσία

Αναφορικά με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ο Τραμπ δήλωσε πως κάνει κακό στη χώρα.

«Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα», είπε σε ερώτηση αν θα απολύσει τον Μιούλερ.

«Δεν υπάρχει καμία συνέργεια» επέμεινε. «Ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλλά θα το αφήσω. Θα μπορούσα να την τερματίσω τώρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι «δεν ανησυχεί» για την έρευνα αυτή. «Είναι μια φάρσα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας το χαρακτηρισμό του περί «κυνήγι μαγισσών».

Ένταση με δημοσιογράφους

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τραμπ ήρθε σε εντονότατη αντιπαράθεση με δύο δημοσιογράφους, τον Τζιμ Ακόστα του CNN και τον Πίτερ Αλεξάντερ του NBC.

Αιτία στάθηκαν οι ερωτήσεις που έκανε ο Ακόστα όταν έλαβε το λόγο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επαναλαμβάνει τα περί fake news για το CNN και να ζητά από το δημοσιογράφο να δώσει αλλού το μικρόφωνο.

Αν σου άρεσε κάνε