Διαβεβαιώσεις από Σαλβίνι για τις ιταλικές τράπεζες

Διαβεβαιώσεις από Σαλβίνι για τις ιταλικές τράπεζες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:22 Δημιουργία 07/11/18, 14:31

Σε νέες διαβεβαιώσεις για την πορεία και λειτουργία του τραπεζικού συστήματος της Ιταλίας προχώρησε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, λίγο αφότου η κυβέρνηση της χώρας κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης που είχε η ίδια ζητήσει.

Ο Σαλβίνι δήλωσε πως «το τραπεζικό μας σύστημα είναι σταθερό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για παρέμβαση».

Ακόμα, ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα ρίσκο για χρεοκοπία της Ιταλίας ή για ανάγκη επιτήρησης από την τρόικα. «Δεν αναμένει να έχει προβλήματα οποιαδήποτε τράπεζα, αλλά εάν αυτό συνέβαινε, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα ήταν έτοιμος να παρέμβει σε ένα τέταρτο της ώρας, για να προστατεύσει τις αποταμιεύσεις των πολιτών» δήλωσε.

Εν μέσω των μεγάλων εντάσεων μεταξύ Ρώμης και Κομισιόν για το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού το 2019, ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, στις Βρυξέλλες, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης

Εξάλλου,η ιταλική κυβέρνηση έλαβε πριν από λίγο ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της Ρώμης, η οποία ενέκρινε με τον τρόπο αυτό και τη δέσμη μέτρων για την ασφάλεια. Οι θετικές ψήφοι ήταν 163, σε σύνολο 316.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκφραστεί και η Βουλή, όπου η κυβέρνηση χαίρει όμως ευρύτερης πλειοψηφίας.
Τα μέτρα είναι κυρίως μέρος του προεκλογικού προγράμματος της Λέγκας, και περιλαμβάνουν την ενίσχυση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, την δυνατότητα πώλησης περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί στην μαφία, αλλά και την ακύρωση της παροχής πολιτικού ασύλου, σε περίπτωση που διαπράττονται σοβαρά αδικήματα.

Αν σου άρεσε κάνε