Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε η ιταλική κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε η ιταλική κυβέρνηση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:17 Δημιουργία 06/11/18, 19:12

Αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της Ιταλίας κατέθεσε την Τρίτη η λαϊκιστική κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) και της ακροδεξιάς Λέγκας, σε μια προσπάθεια να δείξει τη δύναμη που έχει προς την Κομισιόν και στη συνέχεια της κόντρας με τις Βρυξέλλες επί του προϋπολογισμού του 2019.

Ακόμα, η κίνηση αυτή έρχεται προκειμένου να πιεστούν στελέχη του M5S για το προσφυγικό και μεταναστευτικό.

Ο αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, πιέζει για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ αρκετοί Γερουσιαστές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων είναι ενάντια στα μέτρα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης βάζει στο στόχαστρο τα σκληροπυρηνικά μέλη των Πέντε Αστέρων, τα οποία είναι αντιμέτωπα με την έξοδο από το κόμμα αν ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση.

Τα δύο κόμματα έχουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα, αν και στη Γερουσία έχουν μόνο 14 ψήφους παραπάνω από την αντιπολίτευση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κεντροδεξιό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Forza Italia, ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στη ψηφοφορία. Το μικρό ακροδεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» διαμήνυσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε