«Λίμνη της Τουρκίας η Μεσόγειος» δήλωσε ο Μπαχτσελί

«Λίμνη της Τουρκίας η Μεσόγειος» δήλωσε ο Μπαχτσελί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:57 Δημιουργία 06/11/18, 14:32

Νέες εθνικιστικές δηλώσεις που στρέφονται κατά της Ελλάδας έκανε την Τρίτη ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος MHP της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, «πατώντας» πάνω στο επιθετικό κλίμα απειλών που επικρατεί στην Άγκυρα κατά της χώρας μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του MHP, ο Μπαχτσελί τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει κυριαρχία καμίας χώρας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «οι προβοκάτσιες στη Μεσόγειο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την παράδοση που έχει η Τουρκία. Οι απειλές και οι προκλήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τα νόμιμα δικαιώματα τα. Η Μεσόγειος ήταν κάποτε η λίμνη της Τουρκίας. Αυτό δεν το ξεχνάμε».

Ακόμα, ο Μπαχτσελί υπογράμμισε πως «οι Τούρκοι έχουμε τη δύναμη να συντρίψουμε τα κεφάλια των πειρατών στην περιοχή μας»...

Μίλησε επίσης για «παιχνίδια» των ξένων σε βάρος της Τουρκίας σημειώνοντας: «Εδώ και καιρό προσπαθούν με υποχθόνια παιχνίδια παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις να ανακόψουν το δρόμο της Τουρκίας. Προσπαθούν να υπονομεύσουν την ελευθερία των Τούρκων στην Κύπρο με καινούριες και επικίνδυνες τακτικές. Ασκούνται διεθνείς πιέσεις που λειτουργούν υπέρ των ε/κ θέσεων για μία Κύπρο χωρίς Τούρκους».

Αν σου άρεσε κάνε