Τελεσίγραφο (και) από Eurogroup σε Ρώμη για επανακατάθεση του προϋπολογισμού

Τελεσίγραφο (και) από Eurogroup σε Ρώμη για επανακατάθεση του προϋπολογισμού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:38 Δημιουργία 05/11/18, 17:20

Μετά την Κομισιόν και το Eurogroup απέρριψε, ως απαράδεκτο το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019, δίνοντας και αυτό με τη σειρά του τελεσίγραφο στη Ρώμη για την επανεξέταση και επανακατάθεσή του.

Ειδικότερα, η ιταλική κυβέρνηση καλείται να αναθεωρήσει το σχέδιο του προϋπολογισμού, που ξεφεύγει από τους δημοσιονομικούς στόχους της ΕΕ, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ιταλία θα αδράξει την ευκαιρία που της δίνει η Κομισιόν για το πως θα κατανεμηθούν τα κρατικά έξοδα του 2019 και πως θα περιοριστεί το κρατικό έλλειμμα, που η Ρώμη έχει ορίσει στο 2,4% επί του ΑΕΠ για το επόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα και προσερχόμενος στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ανέφερε πως η Κομισιόν «ζήτησε τη διόρθωση του προϋπολογισμού και αυτό περιμένουμε, ελπίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει βήματα στη γραμμή των δημοσιονομικών κανόνων».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πορτογάλος αξιωματούχος είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντησης της Ιταλίας στην Επιτροπής και ότι συνεχίζεται ο «εποικοδομητικός» διάλογος.

Αν σου άρεσε κάνε