Και πάλι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά της Ελλάδας

Και πάλι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατά της Ελλάδας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:35 Δημιουργία 02/11/18, 14:29

Χωρίς τελειωμό έρχονται οι προειδοποιήσεις από την Τουρκία κατά των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, με τον υπουργό Άμυνας του Ταγίπ Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ να απειλεί εκ νέου Αθήνα και Λευκωσία.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας, ο Τούρκος υπουργός ζήτησε να ανοίξει όλη η «βεντάλια» των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

««Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο Να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα θέματα στα ελληνοτουρκικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί « σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη».

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των δικαιωμάτων της, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία.

«Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε