«Πιθανά νεκροί» και οι 189 επιβαίνοντες του αεροσκάφους στην Ινδονησία

«Πιθανά νεκροί» και οι 189 επιβαίνοντες του αεροσκάφους στην Ινδονησία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:15 Δημιουργία 29/10/18, 14:12

Ακόμα χειρότερα είναι τα νέα από τη συντριβή αεροσκάφους με 189 άτομα που σημειώθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στην Ινδονησία, καθώς και οι 189 επιβαίνοντες της πτήσης της Lion Air θεωρούνται νεκροί.

Το αεροσκάφος της ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας, ένα Boeing 737 Max 8, το οποίο ξεκίνησε πτήσεις πριν μερικούς μήνες, είχε ζητήσει να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα λίγα λεπτά προτού χαθεί η επαφή μαζί του στις 06:30 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 01:30 ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς την Πανγκάλ Πινάν, μια πόλη στο νησί Μπανγκά, στα ανοικτά της Σουμάτρα.

Οι διασώστες έχουν εντοπίσει «πτώματα που δεν ήταν ακέραια και έχουν περάσει πολλές ώρες (από το δυστύχημα), οπότε είναι πιθανό οι 189 άνθρωποι να είναι νεκροί», δήλωσε ο Μπάμπαγνκ Σουρίο Άτζι, εκτελεστικός διευθυντής των υπηρεσιών διάσωσης της Ινδονησίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Περίπου 150 διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο του δυστυχήματος για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες και συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή με βάθος 30 με 40 μέτρα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Έξι σάκοι με ανθρώπινα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Οι διασώστες έχουν επίσης εντοπίσει συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και ένα κομμάτι της ουράς του αεροσκάφους με το σήμα της εταιρείας Lion Air, ρούχα, ταυτότητες, αλλά όχι το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Αν σου άρεσε κάνε