Για 29 κακουργήματα κατηγορείται ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ

Για 29 κακουργήματα κατηγορείται ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:14 Δημιουργία 28/10/18, 09:10

Για 29 κακουργήματα κατηγορείται ο μακελάρης του Πίτσμπουργκ, που σκόρπισε τον πανικό και το θάνατο με ένοπλη επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και έξι άτομα να τραυματιστούν.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι με βάση το κατηγορητήριο, στον ένοπλο δράστη Ρόμπερτ Μπάουερ απαγγέλθηκαν 11 κατηγορίες για οπλοχρησία με σκοπό τη διάπραξη φόνου και 11 κατηγορίες για παρεμπόδιση της άσκησης του δικαιώματος του θρησκεύεσθαι με συνέπεια τον θάνατο των πιστών.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις αστυνομικοί, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ οι αρχές του Πίτσμπουργκ διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.

Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στον χώρο της συναγωγής, τελικά παραδόθηκε και βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ φέρεται να έχει τραυματιστεί. Πρόκειται για έναν λευκό άνδρα, 46 ετών με μούσι, που φώναζε πριν παραδοθεί ότι «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν. Δεν θέλω να ζει κανείς απ αυτούς».

Ο μακελάρης έφερε πάνω του τουλάχιστον τέσσερα όπλα.

Όπως έγινε γνωστό, κρατούσε ένα ημιαυτόματο τυφέκιο AR-15 και ένα πιστόλι τύπου Glock. Ακόμη στον αστράγαλό του βρέθηκε ένα ακόμη όπλο, όπως επίσης και ένα ακόμη πιστόλι στη ζώνη του.

Την ίδια στιγμή, εξετάζεται ένα «σακίδιο στρατιωτικού τύπου» στο χώρο της συναγωγής, έπειτα από αναφορές ότι έφερε μαζί του και εκρηκτικό μηχανισμό.

Αν σου άρεσε κάνε