Οπαδός των Ρεπουμπλικανών ο συλληφθείς για τα τρομοδέματα στις ΗΠΑ

Οπαδός των Ρεπουμπλικανών ο συλληφθείς για τα τρομοδέματα στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:15 Δημιουργία 26/10/18, 19:43

Ένας 56χρονος Αμερικανός που είναι οπαδός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Σέζαρ Σαγιόκ είναι ο άνδρας που συνελήφθη νωρίτερα μέσα στην Παρασκευή ως ύποπτος για την αποστολή τουλάχιστον 12 τρομοδεμάτων σε στελέχη των Δημοκρατικών, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του FBI στα αμερικανικά media.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του Σαγιόκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ, δήλωσε πως «τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας»

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση.

Σε φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media ο Σαγιόκ, φαίνεται πως είχε συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων του Τραμπ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Σέζαρ Σέιοκ Τζούνιορ έχει συλληφθεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και μία επειδή απείλησε να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Ο Σέιοκ συνελήφθη σήμερα έξω από ένα κατάστημα που πουλά ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα, επεσήμαναν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του Σέιοκ, το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει «Το CNN είναι χάλια», σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του CNN.

Ο Σέιοκ προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Το 2012 κήρυξε πτώχευση στο Μαϊάμι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Τότε ο Σέιοκ είχε δηλώσει ότι ζει με τη μητέρα του στην πόλη Αβεντούρα στη Φλόριντα και ανέφερε ότι μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία ήταν 1.150 δολάρια από επιστροφή φόρου και ένα αυτοκίνητο Chevy Tahoe του 2001.


Αν σου άρεσε κάνε