Ο Ζάεφ εντείνει τις πιέσεις για τη φυλάκιση του Γκρουέφσκι στην ΠΓΔΜ

Ο Ζάεφ εντείνει τις πιέσεις για τη φυλάκιση του Γκρουέφσκι στην ΠΓΔΜ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:52 Δημιουργία 26/10/18, 16:14

Την ώρα που η κατάσταση στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι» λόγω των αναταράξεων που έχει φέρει η συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, εντείνονται οι πιέσεις για τη φυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νικολά Γκρουέφσκι.

Ειδικότερα, το Ποινικό Δικαστήριο της χώρας απέστειλε επίσημο έγγραφο στο Γκρουέφσκι, διατάζοντας τον να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου για να εκτίσει ποινή φυλάκισης αναφορικά με τις κατηγορίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (Mia).

Υπενθυμίζεται πως ο Γκρουέφσκι έχει καταδικαστεί σε δύο χρονια φυλάκιση για την «προώθηση εγκλήματος», αναφορικά με την απόκτηση μια θωρακισμένης Merdedes συνολικού κόστους 600.000 ευρώ.

Το έγγραφο του Δικαστηρίου αναφέρει πως ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να προσέλθει για την εξέτιση της ποινής εντός 13 ημερών.

Η υπεράσπιση του Γκρούεφσκι προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την επανεξέταση της δικαστικής απόφασης. Σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξετάσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου την προσφυγή, τότε η υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ θα ζητήσει την αναβολή της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί,για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Νομικοί κύκλοι στα Σκόπια αναφέρουν ότι η όλη υπόθεση σχετικά με το εάν ο Γκρούεφσκι οδηγηθεί στις φυλακές ή όχι δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι και την τελική ημερομηνία που αναγράφεται στο ένταλμα, δηλαδή την 8η Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε