Στο μικροσκόπιο του FBI τα τρομο-δέματα στις ΗΠΑ

Στο μικροσκόπιο του FBI τα τρομο-δέματα στις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:59 Δημιουργία 25/10/18, 08:54

Στο «μικροσκόπιο» των αμερικανικών Αρχών έχουν μπει τα τρομοδέματα, που εστάλησαν προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον, καθώς και σε άλλα εξέχοντα στελέχη των Δημοκρατικών.

Οι έρευνες του FBI για τον εντοπισμό των αποστολέων των πακέτων, που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκ των οποίων κανένας δεν εξερράγη, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τα ύποπτα πακέτα που έχουν βρεθεί, εντοπίστηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Ειδικότερα, κατά την τελευταία ενημέρωση του FBI, δέματα είχαν ταχυδρομηθεί προς τους:

Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τζον Μπρέναν, πρώην διευθυντή της CIA

Έρικ Χόλντερ, πρώην Γενικό Εισαγγελέα

Μαξίν Γουότερς, βουλευτή των Δημοκρατικών

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός εκρηκτικού μηχανισμού στην κατοικία του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

Ειδικότερα, το πακέτο που εστάλη στη Χίλαρι Κλίντον εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της σε προάστιο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, ενώ το δεύτερο πακέτο, με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην Ουάσιγκτον.

Ένα ακόμη δέμα εντοπίστηκε στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center στη Νέα Υόρκη, στο κτήριο του CNN. Το συγκρότημα εκκενώθηκε και το δέμα «απομακρύνθηκε με ασφάλεια», όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι δύο παρόμοια δέματα εστάλησαν και στην Μαξίν Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες, η οποία έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχο, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν.

Αν σου άρεσε κάνε