Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Κασόγκι, είπε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Κασόγκι, είπε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:06 Δημιουργία 24/10/18, 19:02

Σε μια προσπάθεια να απομακρύνει από πάνω του τις κατηγορίες που τον θέλουν ως υπεύθυνο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι επιδόθηκε την Τετάρτη ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Μιλώντας από το μεγάλο επενδυτικό συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ριάντ, ο Σαλμάν ανέφερε πως η υπόθεση Κασόγκι δεν πρόκειται να επιφέρει «ρήξη στις σχέσεις με την Τουρκία».

«Το περιστατικό που συνέβη είναι πολύ οδυνηρό, για όλους τους Σαουδάραβες... Το περιστατικό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν (…) και στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Όργη από Ερντογάν

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, η Τουρκία έθεσε εκ νέου στο στόχαστρο της τον Σαλμάν για τη δολοφονία.

Ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιλνούρ Τσεβίκ σημείωσε σε άρθρο του στην εφημερίδα Yeni Birlik ότι «είναι ντροπή που φτάνει μέχρι τον πρίγκιπα Σαλμάν.

Τουλάχιστον πέντε μέλη της εκτελεστικής ομάδας είναι δεξί χέρι του Μοχάμμεντ μπιν Σαλμάν και είναι άνθρωποι που δεν θα δρούσαν χωρίς να έχει ο ίδιος γνώση».

«Ακόμη και αν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ σώσει τον Σαλμάν, στα μάτια του κόσμου είναι ένας αμφισβητήσιμο πρόσωπο με το αίμα του Κασόγκι στα χέρια του», προσθέτει.

Αν σου άρεσε κάνε