Πανικός στις ΗΠΑ με τα τρομοδέματα σε Ομπάμα και ζεύγος Κλίντον

Πανικός στις ΗΠΑ με τα τρομοδέματα σε Ομπάμα και ζεύγος Κλίντον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:08 Δημιουργία 24/10/18, 17:32

Πανικός έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, στον απόηχο της αποστολής τρομοδεμάτων, που εμπεριείχαν εκρηκτικό μηχανισμό, στον Μπαράκ Ομπάμα και στους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ενημερώθηκε για την αποστολή των απειλητικών πακέτων τόσο στην οικία του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον Ομπάμα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, αλλά και την οργή του για την υπόθεση.

«Αυτές οι πράξεις είναι τρομερές, οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις της τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουν κάθε πρόσωπο, που απειλείται από «αυτούς τους δειλούς».

Υπενθυμίζεται πως το πακέτο στην οικία των Κλίντον στη Νέα Υόρκη εντοπίστηκε από τον υπάλληλο, που διενεργεί τον έλεγχο ασφαλείας στην αλληλογραφία του πρώην προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Πηγή των New York Times επεσήμανε ότι ο μηχανισμός βρέθηκε μέσα σε πακέτο, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας,

Σύμφωνα με το CNBC, ακόμα ένα τρομοκρατικό πακέτο με παραλήπτη τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, χωρίς να αποστέλλεται τελικώς στην κατοικία του Ομπάμα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται πως το πακέτο στην κατοικία των Κλίντον εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) και το πακέτο προς την κατοικία του Ομπάμα αργότερα το μεσημέρι. Κανένας από τους δύο δεν διέτρεξε κίνδυνο.

Εκκένωση στη Νέα Υόρκη

Στο μεταξύ, τα κεντρικά γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, που βρίσκονται στο Time Warner Center, εκκενώθηκαν πριν από λίγο λόγω ύποπτου δέματος που εντοπίστηκε στο κτήριο.

Το CNN μετέδωσε ότι το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει, αν το ύποπτο δέμα που βρέθηκε στα studio, είναι παρόμοιο με τα άλλα δέματα, που εστάλησαν στον Ομπάμα και στο ζεύγος Κλίντον.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών ερευνά τους δίδυμους πύργους του Time Warner Center.

Σε συνέχεια της υπόθεσης, εκδόθηκε διαταγή από την αστυνομία της πόλης προς τους πολίτες ώστε να βρουν καταφύγιο επί τόπου, δηλαδή να παραμείνουν προφυλαγμένοι σε κλειστούς χώρους

Ακόμα ένα πακέτο

Ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στο γραφείο της γερουσιαστή των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, Ντέπι Γουάσερμαν Σουλτς.

Η Γουάσερμαν Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος.

Δεν εστάλη πακέτο και στο Λευκό Οίκο

Από την πλευρά τους, πάντως, οι συνεργάτες του Ντόναλτ Τραμπ προχώρησαν σε διάψευση για εντοπισμό τρομοδέματος με αποστολή το Λευκό Οίκο. «Δεν εντοπίστηκε κάποιο τέτοιο πακέτο», ανέφερε συνεργάτης του Τραμπ.

Το μήνυμα του Πενς

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, καταδίκασε τις τρομοκρατικές απειλές, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για το έργο των δυνάμεων ασφαλείας.

«Καταδικάζουμε τις προσπάθειες επίθεσης κατά του πρώην προέδρου Ομπάμα, των Κλίντον του CNN και άλλων.

Αυτές οι δειλές πράξεις είναι απαίσιες και δεν έχω θέση στη χώρα. Ευγνώμων για την άμεση αντίδραση των Υπηρεσιών Ασφαλείας, του FBI και των άλλων φορέων επιβολής του νόμου. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο Πενς.


Αν σου άρεσε κάνε