Έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τη δολοφονία του Κασόγκι

Έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για τη δολοφονία του Κασόγκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:19 Δημιουργία 23/10/18, 19:13

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε η αρραβωνιαστικά του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια έκκληση από την αρραβωνιαστικά του Τζαμάλ Κασόγκι» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ταγιάνι. «Ζητούμε μια ανεξάρτητη και ακριβή έρευνα για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όχι μόνο οι αυτουργοί της δολοφονίας αλλά και εκείνοι που την διέταξαν», πρόσθεσε.

Επικοινωνία Ερντογάν με την οικογένεια του δημοσιογράφου

Εξάλλου, σήμερα έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε με τους γονείς του Κασόγκι, υποσχόμενος να κάνει τα πάντα ώστε να «διαλευκάνει» τη δολοφονία του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πηγή της προεδρίας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η Τουρκία θα «παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση» κι ότι «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαλευκάνει αυτό το έγκλημα».

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους διατύπωσε επίσης «τη βαθιά λύπη» του κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συναντήθηκε με δύο μέλη της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου και η Σαουδική Αραβία, αφού επί δύο εβδομάδες δήλωνε ότι δεν γνωρίζει τι απέγινε, παραδέχτηκε τελικά ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «συμπλοκής» μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Αν σου άρεσε κάνε