ΜΜΕ Σκοπίων: Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές

ΜΜΕ Σκοπίων: Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:56 Δημιουργία 19/10/18, 15:44

TAGS

Την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας 2/3 στη Βουλή, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δίκτυο οι προθέσεις των βουλευτών μένουν να αποδειχθούν και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Σκοπίων εντός της ημέρας.

Την ίδια στιγμή πάντως, σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV, πηγές του VMRO-DPMNE διαψεύδουν ότι ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για fake news.

Άλλα σκοπιανά μέσα μεταδίδουν ότι η συνεδρίαση της Βουλής έχει διακοπεί και θα ξεκινήσει ξανά στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός έχει καλέσει τους βουλευτές να πουν το "ναι” στην προοπτική που ανοίγεται για την χώρα τους.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία αρχίζουν στις 16.00 ώρα Ελλάδος, οπότε σε λίγα λεπτά είναι εξαιρετικά πιθανόν να είναι γνωστή και η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Εφόσον η πρώτη ψηφοφορία είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσουν στις επόμενες 20 ημέρες ακόμη δύο, οι οποίες θα πρέπει, επίσης, να οδηγήσουν σε πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ατμόσφαιρα στην ΠΓΔΜ είναι εξαιρετικά τεταμένη ανάμεσα στα κόμματα, ωστόσο προκύπτει ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες δεν έχουν κοπάσει.

Απαντώντας χθες σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε: "Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα, όπου θα οικοδομηθεί φιλία, θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας, οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι και, ασφαλώς, (θα συνεισφέρουμε) στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, των νέων επενδύσεων και στην βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των πολιτών της Μακεδονίας και της Ελλάδας".

Αν σου άρεσε κάνε