Ισχυρή αποδοκιμασία των ΗΠΑ στη Σ. Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Ισχυρή αποδοκιμασία των ΗΠΑ στη Σ. Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:53 Δημιουργία 18/10/18, 18:42

Ως κίνηση αποστασιοποίησης των ΗΠΑ από τη Σαουδική Αραβία μετά από τον παγκόσμιο σάλο που έχει προκληθεί για την υπόθεση της εξαφάνισης και φερόμενης ως δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι «διαβάζεται» η απόφαση του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν να απόσχει από το μεγάλο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνεται στο Ριάντ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών έγραψε την Πέμπτη στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως «μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αποφασίσαμε πως δεν θα συμμετέχω στο επενδυτικό συνέδριο στη Σαουδική Αραβία».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα ήθελαν να δώσουν «λίγες ημέρες ακόμη» στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την υπόθεση.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεσμεύτηκαν να διεξάγουν μια «πλήρη και ενδελεχή έρευνα» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο, έπειτα από την επιστροφή του από το Ριάντ όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο.

Αν σου άρεσε κάνε