Ο Τραμπ απειλεί με αποστολή στρατού στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ απειλεί με αποστολή στρατού στα σύνορα με το Μεξικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:46 Δημιουργία 18/10/18, 14:42

Με την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό απείλησε σήμερα ο Ντόναλτ Τραμπ, καλώντας το Μεξικό να σταματήσει τα κύματα προσφύγων που προσπαθούν να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, o Τραμπ επιτέθηκε στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, λέγοντας πως «αυτοί ενθαρρύνουν άτομα από χώρες όπως η Γουατεμάλα, οι Ονδούρες και το Ελ Σαλβαδόρ να έρχονται στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού, μεταξύ αυτών πολλοί εγκληματίες».

Ο Τραμπ συνέχισε, τονίζοντας πως θα σταματήσει να δίνει οικονομία βοήθεια σε αυτές τις χώρες και κάλεσε το Μεξικό να σταματήσει τις προσφυγικές ροές, αλλιώς «θα καλέσω τα αμερικανικά στρατεύματα να κλείσουν τα νότια σύνορα μας».

Η επίθεση στη χώρα μας μέσω των νοτίων συνόρων είναι για μένα πιο σημαντική από τον εμπόριο (εννοώντας την υπογραφή της τελευταίας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδά). Ελπίζω πως το Μεξικό θα σταματήσει αυτή την επίθεση στα βόρεια σύνορα του» τόνισε ο Τραμπ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρεθεί στο Μεξικό για συναντήσεις κορυφής με την ηγεσία της χώρας, όπου αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του προσφυγικού.

Αν σου άρεσε κάνε