Με «συγκρατημένη αισιοδοξία» η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit

Με «συγκρατημένη αισιοδοξία» η Σύνοδος Κορυφής για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:35 Δημιουργία 17/10/18, 19:43

Σε άβολο κλίμα ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, που λαμβάνουν χώρα και με τη συμμετοχή της Τερέζα Μέι.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο και πριν από το δείπνο εργασίας των ηγετών της ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη χαιρετίζοντας, όπως είπε, τη «σημαντική πρόοδο» στις συζητήσεις για το Brexit από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Η κ. Μέι αναγνώρισε πως υπάρχουν «διαφορές» για το θέμα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά πρόσθεσε πως αυτές μπορούν να επιλυθούν «δουλεύοντας έντονα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες».

Πιστεύω πως όλοι θέλουν μια λύση στο τραπέζι. Πιστεύω πως αυτό είναι εφικτό και τώρα είναι καιρός να το επιτύχουμε, πρόσθεσε η συντηρητική πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, εμφανίστηκε αισιόδοξη για το ότι μπορεί να επιτευχθεί μια λύση, λέγοντας πως «έχουμε συμφωνήσει το 90% για το Brexit».

Ο, αρμόδιος για το Brexit, Επίτροπος της Κομισιόν, Μισέλ Μπαρνιέ, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία για το Brexit. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε για τις επόμενες εβδομάδες».

Ακόμα, υποστήριξε πως «το Brexit πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο για όλους και για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του νησιού της Ιρλανδίας».

Αν σου άρεσε κάνε