Προς άρση των αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία;

Προς άρση των αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:30 Δημιουργία 17/10/18, 17:15

Οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στην Τουρκία μετά και από την πρόσφατη απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, δήλωσε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, «κάποιες από τις οικονομικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί για τον πάστορα Μπράνσον μπορεί να αρθούν».

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που φέρεται να έχει δολοφονηθεί από στελέχη του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως σήμερα ττούρκοι αστυνομικοί άρχισαν σήμερα να ερευνούν την κατοικία του προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του σαουδάραβα δημοσιογράφου

Η έρευνα αυτή, που διεξάγεται από δεκάδες αστυνομικούς, πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά τη Δευτέρα που έγιναν παρόμοιες έρευνες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου το Ριάντ είναι ύποπτο ότι έβαλε να δολοφονήσουν τον Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε