Κριμαία: 10 νεκροί από έκρηξη σε σχολείο - Τρομοκρατία «βλέπει» η Μόσχα

Κριμαία: 10 νεκροί από έκρηξη σε σχολείο - Τρομοκρατία «βλέπει» η Μόσχα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:17 Δημιουργία 17/10/18, 14:08

Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περί τους 50 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη ένα κάνιστρο αερίου», ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Υπάλληλος στο νοσοκομείο της Κερτς δήλωσε πως 18 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα από την έκρηξη και πως οι γιατροί αναμένουν περίπου άλλους 50 τραυματίες.

Σημειώνεται πως η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε προ ολίγου πως εξετάζει το εάν το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατικά κίνητρα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας να προσδιορίσουν την αιτία της έκρηξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Russia Today, κατά τη διάρκεια της έκρηξης δύο ένοπλοι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ξεκίνησαν να πυροβολούν κατά του πλήθους που ήταν μέσα στη σχολή.

Φωτογραφίες από τη σκηνή της έκρηξης που αναρτήθηκαν στον τοπικό Kerch FM δείχνουν τα τζάμια των παραθύρων του ισογείου ενός διώροφου κτιρίου να έχουν σπάσει και συντρίμμια έξω από αυτό.

Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στο σημείο.

Αν σου άρεσε κάνε