Νέα έρευνα των τουρκικών αρχών στο προξενείο της Σ. Αραβίας

Νέα έρευνα των τουρκικών αρχών στο προξενείο της Σ. Αραβίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:46 Δημιουργία 16/10/18, 14:38

Η εξαφάνιση και φερόμενη ως δολοφονία του Σαουδάρα δημοσιογγράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενεία της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του Οκτωβρίου συνεχίζει να αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα της επικαιρότητας στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά media, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται εντός της Τρίτης να πραγματοποιήσουν νέα έρευνα στο προξενείο εντός της μέρας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «η ελπίδα μου είναι ότι μπορούμε να φθάσουμε σε συμπεράσματα τα οποία θα μας δώσουν μία λογική άποψη το συντομότερο δυνατόν, διότι η έρευνα εξετάζει πολλά πράγματα, όπως τοξικά υλικά ή υλικά που απομακρύνθηκαν με βαφή».

Σημειώνεται πως σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο βρίσκεται στο Ριάντ όπου έχει συναντήσεις με την ηγεσία της αραβικής χώρας για την υπόθεση Κασόγκι.

Εξ αρχής, η θέση του Ριάντ ήταν ότι ο Κασόγκι, ο οποίος πήγε στις 2 Οκτωβρίου για να παραλάβει ένα έγγραφο, βγήκε κανονικά. Τόσο η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του ωστόσο όσο και η τουρκική αστυνομία επιμένουν ότι ο δημοσιογράφος – και επικριτής του καθεστώτος του βασιλείου – ουδέποτε βγήκε, τουλάχιστον ζωντανός.

Αν σου άρεσε κάνε