Υπόθεση Κασόγκι: Αποχωρούν από το συνέδριο στο Ριάντ κολοσσιαίοι τραπεζικοί οίκοι

Υπόθεση Κασόγκι: Αποχωρούν από το συνέδριο στο Ριάντ κολοσσιαίοι τραπεζικοί οίκοι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:09 Δημιουργία 16/10/18, 14:04

«Ντόμινο» εξελίξεων έχει προκαλέσει η υπόθεση Κασόγκι, με κολοσσιαίες ευρωπαϊκές τράπεζες να εγκαταλείπουν το οικονομικό-επενδυτικό συνέδριο, που διοργανώνει η Σαουδική Αραβία, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή του.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των τριών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, HSBC Holdings, Credit Suisse Group και Standard Chartered ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από το συνέδριο.

Οι τελευταίες ακυρώσεις ήρθαν μετά από μια παγκόσμια αντίδραση εναντίον του βασιλείου για τις κατηγορίες ότι η Σαουδική κυβέρνηση δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Jamal Khashoggi στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, John Fint, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στο συνέδριο, που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα. Η τράπεζα ήταν στρατηγικός εταίρος για το συνέδριο, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως το «Νταβός της Ερήμου» για την παγκόσμια επιχειρηματική ελίτ.

Επίσης, ο CEO της Credit Suisse, Tidjane THiam βρισκόταν συμβουλευτικό συμβούλιο του συνεδρίου, ενώ ο CEO της Standard Chartered, Bill Winters επρόκειτο επίσης να συμμετέχει ως ομιλητής.

Αν σου άρεσε κάνε